4H-yritykset

4H-yrittäjä

4H-yrittäjä on aina 4H-yhdistyksen jäsen. Jos et vielä ole, liity tästä.

#4HYritys #YritäOpiTienaa

Klikkaa itsesi 4H-yritystorille, josta löydät 4H-yrityksiä ympäri Suomen.

Helppo tapa kokeilla, millaista on olla yrittäjä

Oletko 13 vaan et yli 28-vuotias? Oma 4H-yritys antaa sinulle mahdollisuuden kokeilla yrittäjyyttä turvallisesti ja ohjatusti. 4H-yritys on keino tienata rahaa, mutta elinkeinosta ei ole kysymys. Yritys on harrastustoimintaa, ja etenet siinä aina omaan tahtiisi. Oma 4H-yritys on hyvä tapa selvittää, sopiiko yrittäminen sinulle.

Yrityksen ei tarvitse ollaan mitään suurisuuntaista. Sen perustaminen ei myöskään ole vaikeaa. Yritysideasi voi olla uusi, tai voit käyttää jotain jo keksittyä. Yrityksessäsi voit esimerkiksi myydä leivonnaisia, pestä ikkunoita, hoitaa lapsia tai tarjota kauppa-apua vanhuksille. Pienimuotoinen toimii hyvin, mutta suurempikaan ei ole kiellettyä. Yrityksesi voi suunnitella vaikkapa nettisivuja tai valmistaa vaatteita.
4H-yritykset ovat aina tekijöidensä näköisiä. Niitä on jo monta sataa ja 4H-yrittäjiä vieläkin enemmän. Kun kokeilet yrittäjyyttä jo opintojesi ohessa, saatat huomata, että siinä on juuri sinulle sopiva tapa tehdä hommia myös tulevaisuudessa. 

Sinä itse päätät, millaista bisnestä pyörität, ja miten kauan. 4H-yrityksestä voit tehdä itsellesi myös kesätyön. Perusta yritys esimerkiksi kahdeksi kuukaudeksi ja myy vaikkapa virvokkeita uimarannalla. Näin hankit sitä kaivattua työkokemusta. Kun seuraavan kerran haet töitä, saat taatusti lisäpisteitä työnantajalta.

Mietitkö 4H-yrityksen perustamista? Nyt kannattaa toimia - saat 200 € tukirahan Salon kaupungilta!
LUE LISÄÄ

Salon 4H-yrittäjiä extreme-virkistyspäivässä Teijolla.

Nuorilta kuultua:

- Tosi kiva, että pääsee kokeilemaan yrittämistä ja saa itse päättää työmäärän.
- Yrittäjyys ei ole pelottavaa ja se voi olla ihan pienimuotoistakin.
- Hyvä mahdollisuus innokkaalle nuorelle.
- Asiat selitetään niin, että pystyin aloittamaan yrittämisen jo 13-vuotiaana.