Nuorille

HEI NUORI, HAE TÖIHIN 4H:LLE!

Jätä meille avoin työhakemus, jolloin voit työllistyä asiakastilausten mukaan toivomillesi työaloille. 4H on työnantajasi ja huolehtii työnantajan velvoitteista kuten palkanmaksusta. Varsinaisen työn teet vuokratyön tapaan asiakkaan (yksityishenkilö, yritys tai yhdistys) luona.

Hakemus on voimassa valintasi mukaan joko vain seuraavan kesätyökauden tai vuoden loppuun asti. Muista laittaa aina uusi työhakemus seuraavaa kesätyökautta tai vuotta varten tullaksesi huomioiduksi.

Jos tykkäät työskennellä lasten kanssa, voisit ehkä ryhtyä ohjaamaan alakouluikäisille lapsille suunnattua 4H-kerhoa. Tutustu tarkemmin kerhonohjaukseen ja jos innostuit, valitse työhakemuksesta kohta "Haen 4H-kerhonohjaajaksi".

Kurkista apua ja ohjeita työhakuun ja työelämään.

...TAI TYÖLLISTÄ ITSE ITSESI 4H-YRITTÄJÄNÄ

4H-yrittäjänä perustat oman harjoitusyrityksen sille alalle, mikä sinua eniten kiinnostaa. Päätät itse, kuinka paljon haluat tehdä töitä ja laskutat itse asiakkailtasi tekemästäsi työstä. Voit toimia 4H-yrittäjänä yksin tai yhdessä kavereiden kanssa. 4H-yritys alkaa 4H-yrityskurssilta, joita järjestämme kolmesti vuodessa.

Lue lisää 4H-yrittämisestä ja aloita askellus kohti omaa 4H-Yritystä!

 


AVOIMIA TYÖPAIKKOJA

Salon Petsittereiden logo.

KESÄTÖITÄ 4H-YRITTÄJÄNÄ 
WANTED - Yrittäjiä Petsitter-Duunirinkiin!

Etsitään 13-28-vuotiaita, lemmikkien hoitamisesta kiinnostuneita ja mieluusti jo kokemustakin omaavia nuoria, mukaan Petsitter-Duunirinkiin. Ringissä yrittäjät sitoutuvat mm. yhteiseen hinnastoon (muokattavissa yhteisesti) ja logoon. Osa Salon petsittereistä on siirtynyt opiskelemaan eri paikkakunnille ja pystyvät ottamaan tilauksia vastaan vain ajoittain. Petsitter-nuorilla on riittänyt hyvin keikkaa ja asiakaskuntaa on valmiina. 4H-yrittäjät raportoivat toiminnastaa vuoden vaihteessa tai toiminnan loputtua ja he voivat halutessaan osallistua valtakunnalliseen Vuoden 4H-yritys -kilpailuun. Yrittämisestä on mahdollista saada 7 opintopistettä sekä Salon kaupungilta 200e tukiraha! Petsitteriksi haluava perustaa oman 4H-yrityksen, joka onnistuu parhaiten osallistumalla 4H-yrityskurssille 23.2.2018. 4H-yrittäjät ovat 4H:n jäseniä ja maksavat 35e suuruisen jäsenmaksun.

Työn kesto: 4H-yrittäjä päättää itse työaikansa ja työn keston. 4H-yritys sopii kesätyöksi, mutta myös ansaintakeinoksi koulun ohelle. Työ voi alkaa yrityskurssin jälkeen.
Palkka / Menot: 4H-yrityksen kautta saadut tulot jäävät kaikki omaan taskuusi, mahdollisten verojen jälkeen. Tulojen määrä riippuu pitkälti omasta aktiivisuudesta.
Haku päättyy: Sopivien nuorten (2-4?) löydyttyä.
Hae näin: Ilmoittaudu 4H-yrityskurssille tästä ja mainitse, että haet Petsitteriksi! 
Mikäli kurssipäivä ei sovi, lähetä hakemus 4H-yrityksen perustamiseen tästä ja mainitse, että kurssipäivä ei käy.
Olemme pian yhteydessä.

Lisätiedot: janina.makinen(at)4h.fi / 044 777 8535, salonpetsitterit.blogspot.fi

Lue lisää 4H-yrityksen perustamisesta


TYÖTÄ KOULUN OHELLE!
HAUSSA: 4H-KERHONOHJAAJAT / SYKSY

Voit hakea ohjaajaksi syksyllä 2018 alkaviin kerhoihin halutessasi jo nyt, vaikka lisätiedot tarkentuvat vasta myöhemmin. Olemme yhteydessä elokuussa. Hakulomake löytyy tästä! MUISTA VALITA LOMAKKEELTA KOHTA "HAEN 4H-KERHONOHJAAJAKSI". KERRO LISÄTIEDOT KOHDASSA MILLE ALUEELLE/ALUEILLE HAET (ALUEET, JOiLLE PÄÄSET KULKEMAAN VIIKOITTAIN ESIM. KISKO JNE.) JA MAHDOLLISESTA OMASTA TEEMA-AJATUKSESTASI.

Etsimme alakouluikäisille lapsille tarkoitettuihin 4H-kerhoihin lasten kanssa viihtyviä, vastuuntuntoisia ja iloisia, vähintään 15-vuotta täyttäneitä ohjaajia! Kerhonohjaajan tärkein tehtävä on ohjata kerhoa tavoitteellisesti "Tekemällä oppii parhaiten" -iskulauseen mukaisesti. Muita tehtäviä ovat kerhokertojen suunnittelu, kerhon mainostamisessa avustaminen, ohjaajien yhteisiin tapaamisiin osallistuminen ja toiminnasta raportointi Salon 4H-yhdistykselle sovitusti. Ohjaajalla on suuri vapaus oman laisen toiminnan toteuttamiseen sekä mahdollisuus kehittää 4H-kerhotoimintaa ja edetä harrastuksessa. Aiempaa kokemusta ei tarvita, sillä tehtävään valitut ja 4H:n jäseniksi ilmoittautuvat koulutetaan maksutta 4H:n Osaava kerhonohjaaja -koulutuksessa 18.-19.8.2018.  Kyseessä on vapaaehtoistyö, ei varsinainen työsuhde, mutta ohjaamisesta maksetaan korvaus. Lue lisää kerhonohjaajana toimimisesta. 

Alueet, joihin ohjaajia haetaan (täydentyy toukokuussa, myös toiveita vastaanotetaan):
- Kisko: 1-2 ohjaajaa, teemakerho (ehdota teemaa harrastustesi mukaan, tilassa on keittiö)
- Muurla: 1-2 ohjaajaa, teemakerho (ehdota teemaa kiinnostuksesi mukaan, tilassa on keittiö)

Valmiita tehtäviä teema/yleiskerhoihin on myös käytettävissä runsaasti: www.toptehtavat.fi

Työpaikan osoite: Salon alueella sovitusti/kerhotilan mukaan
Palkkio: 5 € / tunti ja 6 € / tunti, kun 4H:n Osaava kerhonohjaaja -koulutus on suoritettu, yksin ohjaaville 0,50e lisä
Työn luonne: Harrastus koulun ohelle
Työ alkaa: syyskuun viikolla 36 (3.-6.9.)
Työaika: erikseen sovittuna arki-iltana ma-to, 1 x vko 1,5-2h kerrallaan (kouluvuoden ajan)
Haku päättyy: 1.8.2018

Kysy mikä mietityttää: anna.laakkonen@4h.fi / p. 044 777 8536

Huom: Kaikilta ohjaajilta edellytetään 4H:n jäsenyyttä (jäsenmaksu 35€/vuosi). Jokaiseen kerhoon valitaan ensisijaisesti yksi ohjaaja, joka aloittaa ohjaamisen syyskuussa viikolla 36, jos kerholaisia on ilmoittautunut mukaan riittävä määrä. Valitsemme kerhoihin myös varaohjaajat, jotka työllistyvät toisen ohjaajan avuksi, jos kerholaisten määrä ylittää n. 10 hlö. Kutsumme hakijoita haastatteluun elokuun alussa. Tehtävän alkaminen vahvistuu kerhoihin ilmoittautumisen päätyttyä 30.8.

 Työllistyneiden nuorten suusta:
- Työkeikka meni hyvin. Olin yllättynyt, että sain työtä.
- Voisin tehdä töitä 4H:n kautta enemmänkin.
- Työtodistuksen ansiosta on helpompi hakea töitä jatkossakin.
- Mukavia keikkoja ja mukavia ihmisiä.