Oman kerhon suunnittelu

Hyvän suunnittelun avulla toteutat monipuolisen ja mielenkiintoisen kerhokauden, jollaisesta kukaan kerholainen ei halua jäädä paitsi. Suunnittelulla varmistat kerhokertojen menevän oikean tekemisen ja kivan yhdessäolon merkeissä. Huonon suunnittelun huomaavat kerholaisetkin, jotka siitä turhautuneina alkavat riehua, marmattaa ja jäävät pois kerhosta. 

4H:n Osaava kerhonohjaaja -koulutuksessa saat apuja kerhosi suunnitteluun 4H:n konkarikerhonohjaajien johdolla. Koulutuksessa mietitään turvallisuutta ja esimerkiksi sitä, millainen on hyvä yksittäisen kerhokerran rakenne ja mitä pitää huomioida kun suunnittelet kerhon koko syys (noin 15 kerhokertaa)- ja kevätkauden (noin 20 kerhokertaa) ohjelmia. Opit myös kuinka kerhokausien ohjelmat laitetaan esille TOP-tehtäväsivustolle oman kerhoryhmäsivusi yhteyteen. Koulutuksesta saat oppaan, jossa tiedot ovat sinulla tallessa.

Voit innostua suunnittelusta jo ennen koulutusta katsomalla sisältövinkkejä otsikoilla Teema- vai yleiskerho ja Ohjelmavinkkejä kerhoosi. Sivuille voit palata myös aina uuden kerhokauden ohjelmaa miettiessäsi.