Osaava kerhonohjaaja - koulutus

Seuraava koulutus tulossa syksyllä 2023. Koulutus soveltuu 4H-kerhonohjaajiksi hakeneille tai yleisesti ottaen minkä tahansa muunkin tahon kerhon ohjaamisesta kiinnostuneille 15-28-vuotiaille nuorille.

Osaava kerhonohjaaja - koulutus Salon keskustassa

Tahtoisitko ohjata lapsille suunnattua kerhoa 4H:lla tai muualla? Tartu tilaisuuteen ja lähde rohkeasti mukaan rentoon koulutukseemme. Ilmoittautuminen lomakkeella. Lue alta kannattaako sinun osallistua molemmille vai ehkä vain toiselle päivälle. Koulutuksen hinta on 35e/osallistuja (1-2 päivää), 4H:n jäsenille koulutus on maksuton! Koulutuspäivinä tarjotaan välipala.

Lauantai
Ensimmäinen koulutuspäivä on suunnattu kelle tahansa minkä tahansa kerhon ohjaamisesta kiinnostuneelle. Sisällöt koostuvat aiheista, jotka ovat yhteisiä kaikille kerhotoimintaa järjestäville tahoille. Ota tiedot ja taidot talteen! Toimiakseen ohjaajana 4H:lla, täytyy käydä myös koulutuksen toinen osa. Osallistujat saavat Osaava kerhonohjaaja -oppaan ja opintopisteytetyn todistuksen (0,5op). 

Koulutuspäivän jälkeen osallistuja:

 • Saa valmiudet toimia ohjaajana kerhossa
 • Osaa antaa esimerkkejä ryhmäytymisen vaiheista ja tunnistaa ongelmia ryhmässä
 • Osallistuja osaa listata kerhon turvallisuussuunnittelussa keskeisiä asioita
 • Osaa suunnitella kerhokerran ja kerhokauden
 • Osaa hyödyntää leikkejä ja erilaisia menetelmiä

Sunnuntaina
Toinen päivä on suunnattu 4H-kerhonohjaamisen aloittaville (valittu haastattelujen kautta) ja se perehdyttää yksinomaan 4H-kerhojen ohjaamiseen. Mukana voivat tosin halutessaan jatkaa myös muut 4H-kerhonohjaamisesta kiinnostuneet, sillä ohjausmahdollisuus/vapaa ohjaajapaikka voi ilmestyä myös kesken kerhokauden. Koulutuspäivä muodostuu kahdesta osiosta. Ensimmäinen osio Kerhonohjaajana 4H-yhdistyksessä koostuu 4H-järjestöön tutustumisesta ja siitä millaista ohjaus (Salon) 4H-yhdistyksessä tarkalleen ottaen on. Teemme myös suunnitelman tulevasta kerhokaudesta. Toinen osio TOP-tehtäväsivuston käyttö perehdyttää TOP-tehtävien hyödyntämiseen kerhotoiminnassa ja sähköisen ohjelmasuunnitelman tekoon. Osallistujat saavat opintopisteytetyn todistuksen (0,5op). Kouluttajana yhdistyksen kerhovastaava Anna Laakkonen.

Koulutuspäivän jälkeen osallistuja:

 • Osaa kertoa 4H-kerhotoiminnan tavoitteista ja arvoista kerholaisille ja heidän vanhemmilleen
 • Osaa hankkia tietoa 4H:n ajankohtaisista asioita ja kampanjoista verkkosivuilta ja sosiaalisesta mediasta
 • Tietää millaista kerhoa lähtee ohjaamaan ja kuinka omaa kerhoa mainostetaan
 • Osaa laatia 4H-kerhoonsa turvallisuussuunnitelman
 • Osaa käyttää TOP-tehtäväsivustoa ja hyödyntää sitä kerhotoiminnassa
 • Saa valmiuksia hakea 4 opintopistettä (mahd. aik.10 ohj.kerran jälkeen)

Kun olet suorittanut kokonaisuudessaan Osaava kerhonohjaaja -koulutuksen (molemmat päivät), saat valmiudet toimia 4H-yhdistyksessä kerhonohjaajana.

Huom! Lähetämme ilmoittautuneille sähköpostitse ennakkohtetävän ja koulutuksen tarkemmat tiedot ilmoittautumisen päätyttyä. Koulutus peruuntuu/muuttaa muotoaan, mikäli kiinnostuneita ei ilmoittaudu minimimäärää.