4H-yrityksen lopettaminen tapahtuu oma.4h.fi-palvelussa seuraavasti. Muistathan tehdä palvelussa ENSIN kuluvan vuoden vuosiraportin.

  1. Kirjaudu jäsenkortillesi
  2. Valitse 4H-yritykset > klikkaa yrityksesi nimeä
  3. Valitse tiedot > muokkaa tietoja
  4. Lisää päivämäärä kohtaan yritystoiminta päättynyt
  5. Paina tallenna
  6. Ilmoita yrityksen lopettamisesta myös yhdistykseen (tietosi poistetaan esim. 4H:n kotisivuilta)

Varmista, että myös nämä tulevat kuntoon

Ilmoita yritysohjaajallesi
Kiitä ohjaajaasi yhteistyöstä ja ilmoita, että hänet on yrityksesi lopettamisen myötä vapautettu tehtävästä. Yhteystiedot löydät ohjaussopimuksesta.

Jos sinulla on y-tunnus
Muista lopettaa y-tunnuksesi eli hakeutua pois ennakonperintärekisteristä. Lopettaminen tapahtuu y6-lomakkeella. 4H-yrittäjän mallin mukaan täytetty y6-lomake löytyy Salon 4H:n sivuilta 4H-yrityksen paperityömaalta

Jatkatko 4H:n jäsenenä?
Kaikki 4H-yrittäjät ovat oman 4H-yhdistyksensä jäseniä. Jäsenyys on kuitenkin paljon muutakin, kuin mahdollisuus perustaa oma 4H-yritys, eikä se näin ollen pääty automaattisesti yrityksen lopettamiseen. Jäsenenä voi olla kannatuksen vuoksi tai osallistuakseen esim. kerhotoimintaan (ohjaajana tai kerholaisena) tai kursseille maksutta/tavallista edullisemmin. Moni hyödyntää myös paikallisia ja valtakunnallisia jäsenetuja. Mieti tahdotko lopettaa myös jäsenyytesi. Jos kyllä, tee sekin oma.4h.fi -palvelussa (kirjaudu omalla s-postilla tai puh.nro). Sähköinen jäsenkortti on voimassa maksetun jäsenkautesi loppuun asti vielä lopettamisen jälkeen. Mikäli et lopeta jäsenyyttäsi, saapuu uusi lasku vuosittain.

Muuta huomioitavaa

  • Kirjoita halutessasi lopputerveiset ja poistu Salon 4H-yrittäjät WhatsApp-ryhmästä.
  • Mieti missä muualla kaikkialla yrityksesi tiedot ovat esillä. Poista tai piilota yritystiedot eri kanavista. Hyvä tapa on kiittää ja ilmoittaa toiminnan lopettamisesta eri kanavissa, joissa toiminnallasi on ollut seuraajia.
  • Muista täyttää seuraavana vuonna veroilmoitukseesi 4H-yrityksesi tulot. Katso ohje paperityömaalta.

Toivottavasti sait 4H-yrityksesi avulla hyvää kokemusta yrittäjänä toimimisesta. Oppimistasi taidoista voi olla sinulle hyötyä myöhemmin myös muussa työelämässä. Ehkä sait myös kerättyä omaa rahaa ja toteutit oman unelmasi. Muista mainita ansioluettelossasi töitä hakiessasi 4H-yrityksestäsi, se saattaa auttaa sinua saamaan työpaikan!