4H-yrittäminen lähtee 4H-yrityskoulutuksesta. Tule mukaan ja työllistä itsesi alalle, joka eniten kiinnostaa! 

Syksyn 4H-yrityskoulutusten ajankohdat ilmoitetaan tässä. Jos ajankohta ei sovi kalenteriisi, voit käydä koulutuksen tarvittaessa itsenäisesti verkossa.

  • 30.9. Business Lab Salossa 4H:n toimiston yhteydessä os. Turuntie 6
  • 5.10. Salon seudun ammattiopistolla os. Hyvoninkatu 1 (suunnattu pääasiassa opiston opiskelijoille, tiedustele paikkoja)

Koulutuksen jälkeen 4H-yrityksen perustaminen tapahtuu aina yhteisessä tapaamisessa yhdistyksen työntekijän kanssa (vuosittain viim. 30.11.).

4H-yrityskoulutus tarjoaa kattavat tiedot 4H-yrityksen toimintaan liittyen. Koulutuksen jälkeen osallistujalla on valmiudet halutessaan perustaa oma 4H-yritys. 

4H-yritys on loistava tapa hankkia itselleen työpaikka juuri sillä alalla, joka eniten kiinnostaa! Koulutukseen lähtiessäsi sinulla ei välttämättä tarvitse olla vielä yritysideaa - voit inspiroitua koulutuksessa ja keksiä sen myöhemmin. Koulutuksesta saa 4H-yritys -työkirjan, pientä purtavaa ja todistuksen, josta voi olla hyötyä muussakin työnhaussa. Osallistuminen ei sido 4H-yrityksen perustamiseen.

Kustannukset: Osallistumismaksu ryhmämuotoiseen koulutukseen on 10 €/hlö (sis.tarjoilu, opetus, työkirja). Jos innostut koulutuksen jälkeen perustamaan 4H-yrityksen, huomioi, että kaikki 4H-yrittäjät liittyvät Salon 4H-yhdistyksen jäseniksi. Jäsenmaksu vuosittain 35 €.

Huom: Koulutus, muodossa tai toisessa, on pakollinen kaikille, jotka haluavat perustaa 4H-yrityksen. Ryhmäkoulutukset (n. 4 kpl/vuosi) järjestetään, kun vähintään 5 ilmoittautuu mukaan. 

Koulutuksen esimerkkiohjelma ja aikataulu 

Tarkka ohjelma ja aikataulu läheteään osallistujien s-postiin noin viikkoa ennen koulutuspäivää.

Etäopiskelua (ennakkotehtävä)

Opetuspäivä kestää tavallisesti 6-7 tuntia 
- Tutustuminen, oppimistavoitteet
- Mikä 4H-yritys (luento/keskustellen)
- Yritystarina (4H-yrittäjän esitys ja/tai paikallinen yrittäjä)
- 4H-yrittäjän paperityöt ja velvollisuudet 
- Oman osaamisen ja kiinnostuksen kohteiden tunnistaminen 
- Yritysidea ja liiketoimintasuunnitelma (4H-BMC eli Business Model Canvas), kannattavuus, kilpailijat, asiakkaat, markkinointi, yhteistyö... 
- Mahdollisuutena toiminimen perustaminen (Yrityssalon esitys)
- Kertaus ja palaute
- Loppukoe

Lähiopetuspäivän jälkeen: Etäopiskelua (työkirjan lukemista ja tehtävien tekoa, liiketoimintasuunnitelman viimeistely)

Sovitusti tapaamisessa 4H:n toimistolla: 4H-yrityksen perustaminen ja etäopiskelutehtävien läpikäynti sekä kertaus.