Oletko kiinnostunut kokeilemaan 4H-yrittäjyyttä kesätyönä? Tai tahdotko lisäboostia jo perustamasi 4H-yrityksen toimintaan? Mikä tahansa yritysideasi onkaan, me autamme sinua muuttamaan ideasi rahaksi ja ainutlaatuiseksi työkokemukseksi! 

Suosittu 4H Yrityskesä täällä taas! 

Yrityskesä on 13-28-vuotiaille salolaisnuorille, 4H-yrittäjiksi tahtoville tai 4H-yrittäjänä jo aloittaneille, suunnattu maksuton kesäajan ohjelma, jonka kautta pääset alkuun tai alusta eteenpäin tehokkaasti ja ohjatusti. Tavoitteena on kehittää osaamistasi yrittäjyyden osa-alueilla ja saada yrityksellesi myyntiä. Voit kokeilla yrittäjyyttä kesätyönä ja halutessasi jatkaa kevennetyllä tuella pidempään. Ohjelman lisäksi kehität omaa yritystäsi myös itsenäisesti tai yrittäjäkaverisi kanssa sinulle sopivaa tahtia. Yrityskesä ohjelman ohella jää aikaa myös muille kevyille kesätöille riippuen tavoitteistasi.
 

Hae mukaan

Lähetä hakulomake viimeistään 31.5. mennessä tästä. Ohjelmaan pääsee mukaan matalalla kynnyksellä, mutta haku kannattaa tehdä nopeasti, sillä paikkoja on rajoitetusti. Ohjelman sparrausryhmään mahtuu max 15 hlö. Varaa paikkasi heti!
 

Mitä ohjelma sisältää?

Ohjelma koostuu yrityskoulutuksesta (10h, uusille 4H-yrittäjille),
valintasi mukaan kahdesta tai kolmesta teemakoulutusillasta, vähintään neljästä (muokkautuu tarpeen mukaan) mentoriryhmän yhteisestä suunnittelu/sparraustapaamisesta sekä osallistumisesta ainakin yhteen oman yrityksen myyntiä/näkyvyyttä edistävään tapahtumaan kesän aikana. Lisäksi oma henkilökohtainen mentori on tukenasi elokuun puolille välin asti. Hänen kanssaan voit miettiä juuri omaa alaasi koskevia asioita ja henkilökohtaista edistymistäsi. Ohjelman aikana pyrimme tutustumaan ja verkottumaan muiden paikallisten yrittäjien kanssa. Lopuksi järjestetään innostavan kiva yhteinen päätöstapahtuma!

 Osallistujat saavat mm:

  • Maksuttoman ohjelman
  • Mahtavan päätöstapahtuman
  • Onnistuneen kokemuksen yrittäjyydestä ja hyvän pohjan jatkolle
  • Oman kesämentorin (vain paikkakuntalaisille)
  • Vertaistukea sparrausryhmän muista osallistujista
  • Todistuksen kesäyrittäjyysohjelmaan osallistumisesta (loppuun asti mukana oleville)
  • Mahdollisuuden hyödyntää 4H-yrittäjien työtilaa 4H Business Labia ja sen tekniikkaa 
  • Näkyvyyttä, verkostoja ja asiakaskontakteja 
  • Hyödyllistä, tavoitteellista ja hauskaa tekemistä kesäajalle, jonka sisältöön voi myös itse vaikuttaa
  • Omia tuloja ja ohjausta 300 € yritystuen hakemiseen 

Kesän 2024 alustava aikataulu (päivittyy):

11.5. klo 10-17 
4H-yrityskoulutus (uusina aloittaville 4H-yrittäjille)

4.6. klo 17-19 
Yrityskesä-ohjelman ensimmäinen sparraustapaaminen (tutustutaan, päätetään jatkon aikatauluista...)

Kesäkuussa:
- Kaksi teemakoulutusta osallistujien tarpeisiin pohjautuen (esim. viime kesänä Markkinointi ja Yrityksen imago sekä Hinnasto ja Hinnaston suunnittelu -koulutukset)
- Toinen sparraustapaaminen
- Oman yritystoiminnan kehittämistä, markkinointia ja työn tekemistä omien tavoitteiden mukaisesti --> henkilökohtaista mentorointia tarpeen mukaan

Heinäkuussa:
- Teemakoulutus osallistujien tarpeisiin pohjautuen (esim. Asiakaspalvelun alkeet)
- Kolmas sparraustapaaminen
- Neljäs sparraustapaaminen yhdistettynä näkyvyyttä parantavaan tapahtumaan
- Oman yritystoiminnan kehittämistä, markkinointia ja työn tekemistä omien tavoitteiden mukaisesti --> henkilökohtaista mentorointia tarpeen mukaan

Lisäksi ohjelman aikana nostetaan yritystäsi asiakkaiden silmiin:
- Osallistumme paikalliseen tapahtumaan tai järjestämme oman tapahtuman myynnin ja näkyvyyden edistämiseksi 
- Järjestämme lehdistötilaisuuden
- Teemme yritysesittelyjä mm. yhdistyksen kanaviin

Päätöstapahtuma ennen koulujen alkamista 
Ohjelma päättyy päätöstapahtumaan (virkistymistä, palautetta, todistukset...) kuten myös mahdollisuus mentorin tukeen. Osallistujat voivat kuitenkin jatkaa toimintaa 4H-yrittäjänä kevennetyllä tuella halutessaan aina siihen asti, kunnes täyttävät 29-vuotta.

Hae 4H Yrityskesä -ohjelmaan

HAKULOMAKE, 4H-YRITYSKESÄ 2024

Olen jo 4H-yrittäjä

Huom: Yrityskesän ohjelmaan valitut nuoret, joilla ei ole vielä 4H-yritystä, sitoutuvat osallistumaan 11.5. järjestettävään 4H-yrityskoulutukseen. Kyseiseen koulutukseen näin ollen tarvitse ilmoittautua erikseen. Lähetämme koulutuksen tarkan ohjelman s-postitse noin 1vk etukäteen.

Lisätiedot: 
toiminnanjohtaja Anna Laakkonen
anna.laakkonen@4h.fi 
044 7778535