Tällainen oli Kesäduuni OP:n piikkiin kokemus 4H:lla

4.7.2017

Kesätyöntekijät ohjasivat muumiaiheisten istutuspurkkien askartelun.
Kesätyöntekijät ohjasivat muumiaiheisten istutuspurkkien askartelun.
Kahdella leirillä (20.6. ja 4.7.) tehtiin paljon muutakin Jennin ja Annin suunnitteleman ohjelman puitteissa.
Kahdella leirillä (20.6. ja 4.7.) tehtiin paljon muutakin Jennin ja Annin suunnitteleman ohjelman puitteissa.


Anni mukana Reilu Teko -lannoite- ja siemensäkkien laskennassa.
Anni mukana Reilu Teko -lannoite- ja siemensäkkien laskennassa.

OP helpotti tänäkin vuonna nuorten työllistymistä yhdistyksiin maksamalla heille palkan kahden viikon työpanoksesta. Ryhmähaastattelun jälkeen 4H:lle työllistyivät Anni ja Jenni. Tässä he kertovat omin sanoin työkokemuksestaan:

"Viime kesänä pääsin OP Kesäduuni-kampanjan kautta töihin. Työkokemuksesta jäi hyvä muisto ja päätin hakea tänä keväänä uudelleen töitä Kesäduuni-kampanjan kautta. Odottelin jännittäen vastausta ja sain kutsun 4H:n ryhmähaastatteluun. Luulin mahdollisuuksieni katoavan taivaan tuuliin, kun näin muut hakijat. Mutta ei aikaakaan, kun sain sähköpostin, jossa kerrottiin hyvät uutiset uudesta kesätyöstäni. Olo oli kuin voittajalla.

4H:lla työskentely täytti odotukseni. Pääsimme suunnittelemaan lapsille ohjelmaa kesäleireille, pidimme 4H-esittelypistettä Perttelin Maatilapäivässä, kiersimme siemensäkkikeräyspisteitä laskeskellen säkkien määriä sekä tietenkin olimme mukana Leirisalossa kahdella leirillä opastamassa ja neuvomassa lapsia askartelujen parissa. Pääsimme askeleen lähemmäs 4H:n toimintaa ja sitä, miten asiat oikeasti toimivat lapsia ja nuoria tukevassa järjestössä.

Olen partiolaisena ja isosena nähnyt, miten lapset ja nuoret käyttäytyvät leireille ja arkena. Työt tuntuivat siksi minulle tutuilta, koska olen tottunut opastamaan lapsia. Toisaalta työ tarjosi myös sopivasti haastetta, niin kuin työn kuuluukin tarjota.

4H antoi aivan uuden näkökulman lasten kanssa toimimiseen. Lisäksi näimme muutakin kuin lasten ja nuorten kanssa työskentelyä, näimme miten työelämässä käyttäydytään. Mahtavaa saada uusi, positiivinen työkokemus, josta on taatusti jatkossakin hyötyä. Kiitos 4H!"

- Anni Lindegren / 17v. kesätyöntekijä

 

"Törmäsin maaliskuussa OP:n järjestämään kesätyökampanjaan, ja päätin hakea sen kautta kesätöihin Salon 4H-yhdistykselle luontoaiheisen päiväleirin ohjaajaksi/avustajaksi. Myöhemmin sain puhelun, ja minut kutsuttiin 4H:n ryhmähaastatteluun. Ryhmähaastattelussa meitä oli yhteensä viisi hakijaa. Minua jännitti tieto siitä, että meistä valittaisiin kaksi kesätyöläistä, minulla kun ei ollut aiempaa kokemusta leiriohjaajana toimimisesta. Kokemattomuudestani huolimatta noin viikon päästä haastattelusta sain sähköpostiviestin, jossa kerrottiin mahtavia uutisia: sain kesätöitä!

Työtehtäväni ja työpäiväni olivat monipuolisia, ja sain vaikuttaa itse niiden sisältöön. Suunnittelin yhdessä toisen kesätyöläisen Annin kanssa kahden tulevan leiripäivän ohjelmat, suoritin 4H:n työt alkavat -kurssin, osallistuimme Perttelin Maatilapäivään Inkeren kartanolla, kävin keräämässä Salon Sibeliuspuistoon ripustetut virkatut kukkaköynnökset sekä ohjasimme lapsia kädentaidoissa ja ryhmätoiminnassa Leirisalossa. Nämä kaikki kokeneena voisin sanoa, että kesätyö oli kaikin puolin mahtava kokemus ja loistava tilaisuus tutustua 4H-yhdistyksen toimintaan.

Kuten jo aiemmin kerroin, minulla ei ollut minkäänlaista aiempaa kokemusta leiriohjaajana toimimisesta, joten tämä oli ainutkertainen kokemus. Sain työskennellä erilaisten ihmisten kanssa ja kehittää vuorovaikutustaitojani. Lasten kanssa työskentely sopii minulle hyvin, ja voisin hakea toistekin vastaaviin työtehtäviin. 4H:lle suuret kiitokset, kun tarjositte minulle kaiken tämän!"

- Jenni Parkko / 17v. kesätyöntekijä