4H-yrittäjien synttärikahvit 5.9.

6.9.2017

Kaupunginjohtaja Lauri Inna oli Yrittäjän päivänä kiireinen, mutta ehti vierailemaan 4H-yrittäjien synttäreillä. Kaupunki muisti 4H:ta kukkasin ja tukirahalla.
Kaupunginjohtaja Lauri Inna oli Yrittäjän päivänä kiireinen, mutta ehti vierailemaan 4H-yrittäjien synttäreillä. Kaupunki muisti 4H:ta kukkasin ja tukirahalla.
Café Unique
Café Unique
Tänä vuonna Suomi täyttää 100 vuotta, 4H-toiminta 90 vuotta ja 4H-yritys 10 vuotta - nyt on syytä juhlia!

10-vuotiasta 4H-yritystä juhlittiin Yrittäjän päivänä 5.9. Salon kaupungintalolla. Sankareiden, 4H-yrittäjien, lisäksi paikalle kutsuttiin yritysohjaajat ja muita yrittäjyyskasvatuksesta kiinnostuneita. 

Koulupäivän jatkeeksi mukaan lähti viisitoista 4H-yrittäjää. Nuoret esittelivät yritystensä toimintaa työnäytteiden välityksellä ja rennoissa keskusteluissa mm. kaupunginjohtaja Lauri Innan, vapaa-ajan lautakunnan puheenjohtaja Karoliina Vierjoki-Väätäisen, Yrityssalon toimitusjohtaja Jyrki Sjöhomin ja muiden yrittäjien kanssa. Esillä olleita yritysideoita (ekologiset vihannespussit, muuttopalvelu, piirretty taide...) kehitettiin eteen päin ja nuoret saivat uusia näkökulmia ja arvokkaita vinkkejä kokeneilta tekijöiltä. Tunnelma oli iloinen ja energinen.

Päivän tarjoilusta vastasivat 4H-yrittäjät Café Ihanasta, Café Uniquesta ja Vkusnosta. Herkulliset valkosuklaajuustokakut, browniet, syrnikit (venäläiset rahkaletut) ja omenapiirakat saivat osakseen paljon kehuja. 4H-yhdistyksen tilaama työkeikka oli ensimmäinen laatuaan venäläisvaikutteisen Vkusnon Veronika Junttilalle ja Milena Efimenkovalle sekä Café Ihanan siskoksille Fanni ja Sofianna Muurille. Kaikki sujui kuitenkin loistavasti. Café Uniquen Kaisa Kaartinen, Aino Alaranta ja Alina Piispa ovat jo ehtineet toteuttaa tilauksia ja pyörittää kahvilaa Perniössä kesän aikana.

4H-yrityksiä oli vuoden 2016 lopussa yli 750 ja nyt jo lähemmäs 1000 ympäri Suomen. Salossa 4H-yritysten määrä on valtakunnallista huipputasoa - yrityksiä on reilut 30 ja yrittäjiä reilut 40. Salolaiset nuoret ovat innokkaita, idearikkaita ja sinnikkäitä yrittäjiä. 4H-yrittäminen tarjoaa matalariskisen ponnistuslaudan kohti oikeaa yrittäjyyttä, sen kautta voi testata oman yritysidean toimivuutta, tienata taskurahaa, opetella työelämätaitoja ja miettiä, onko yrittäjyys se oma juttu.

Kiitos kaikille juhlijoille ja päivän järjestelyissä auttaneille vapaaehtoisille!

Tutustu kaikkiin Salon 4H-yrityksiin täällä.