Työllistä 4H-nuori siivoukseen tai kesän juhliin!

14.5.2019

Martat apuna työpalvelunuorten koulutuksissa.
Martat apuna työpalvelunuorten koulutuksissa.
Ikkunanpesutiimi valmiina hommiin!
Ikkunanpesutiimi valmiina hommiin!

Salon 4H-yhdistyksen työpalvelussa alkaa olla mukavaa vipinää. Vauhdilla edennyt kevät innostaa asiakkaat tilaamaan 4H-nuoria apuun pölyisten ikkunoiden pesemiseen ja lähestyviin kesän juhliin. 

 

Työpalvelua ympäri vuoden

Työpalvelun kautta tilattavissa on siivous- ja juhlapalvelua. Työntekijät ovat Salon 4H-yhdistyksen 14-28 vuotiaita nuoria. Nuoria on pitkin kevättä koulutettu siivoustehtäviin sekä juhlapalvelussa eri keittiö- ja tarjoilutehtäviin. Lisäksi nuoret ovat saaneet opastusta asiakaspalveluun ja työelämän pelisääntöihin.

Salon 4H-yhdistys on mukana pilotissa, jossa asiakas voi tilata 4H-työpalvelua digitaalisen työnvälityspalvelu 4Helpin kautta. Sovelluksella työpalvelutoiminta on sujuvampaa ja näin yhä useampi nuori onnistuu saamaan työkokemusta. 4Help-sovelluksen saa ladattua ilmaiseksi sovelluskaupasta mobiililaitteeseen ja sitä voi käyttää tietokoneella selaimessa (https://4help.app). Sovelluksen käyttö helpottaa työpalvelun tilaamista ja maksamista. Uusin versio sovelluksesta julkaistaan 17.5. Sovellukseen jo rekisteröityneiden on hyvä huomata päivittää palautteen perusteella paranneltu versio käyttöönsä. Uutena 4Helpistä löytyvät myös paikalliset Reilu Teko – lannoite- ja siemensäkkikeräyksen keräyspisteet, joihin viljelijät voivat maksutta toimittaa säkkejään kierrätettäviksi 23.6. asti.

Työn tekijä ja tilaaja kohtaavat helposti

4Help-sovellus otettiin käyttöön vuonna 2018 ja sitä käyttävät ensimmäisenä Salon ja Porin 4H-yhdistykset. Sovelluksessa näkyy alueella tarjolla olevien 4H-työpalvelunuorten työprofiilit. Kesäkuun alusta alkaen sovellus aukeaa myös itsenäisesti toimiville 4H-yrittäjänuorille, jotka tarjoavat palveluitaan muilla aloilla ja muissa työtehtävissä kuten pihatöissä. Sovelluksessa työn tilaaja jättää ilmoituksen, kertoo millaista apua 4H-nuorelta kaipaa ja valitsee työntekijän ilmoitukseen vastanneista nuorista. Tilaaja pystyy selaamaan nuorten työprofiileja ja tekemään tilauksen haluamaltaan nuorelta suoraan. Työn ajankohta ja muut yksityiskohdat sovitaan nuoren kanssa 4Helpin kautta ja työn valmistuttua verkkomaksu vahvistetaan 4Helpissä.

Kokemus tuo luotettavuutta

4H-järjestössä nuorten työllistämistä on tehty reilut 30 vuotta. 4H-yhdistys toimii vastuullisena työnantajana nuorille. 4H:n työpalveluun on helppo lähteä mukaan ja siksi moni nuori tienaa ensimmäiset palkkarahansa juuri 4H:n töissä. Toimintamalli on selvästi vakuuttanut nuoret sekä asiakkaat, koska moni pysyy 4H:n työntekijänä ja tilaajana useita vuosia. 4H-yhdistyksen työpalvelujen asiakaskunta on hyvin laaja. Nuoria tilataan ruuhkavuosien kiireavuksi ja senioriväestön apukäsiksi. Myös yritykset käyttävät nuoria siivouspalvelussa sekä erilaisten juhlatilaisuuksien monissa eri tehtävissä.

Nuorten aktivointia

Työpalvelun asiakkaat tekevät tärkeää työtä nuorten työllistymisen tukemisessa. Paikkakunnan nuori saa positiivisen mielikuvan työnteosta sekä itsetuntoa vahvistavia onnistumisen kokemuksia. Koulutetut 4H-nuoret ovat valmiina tarttumaan toimeen, tilaa siis rohkeasti nuori apuun. Sen lisäksi, että saat innokkaan ja koulutetun nuoren työntekijän, teet erinomaisen yhteiskunnallisen teon, kun autat paikallista nuorta saamaan työpaikan.