Osaava Kerhonohjaaja -koulutus

Aika: 17.-18.8.2019
Paikka: Salon 4H:n toimisto (Mariankatu 12, Salo)

Osaava kerhonohjaaja - koulutus järjestetään Salossa Nuorten keskus Steissillä (os. Mariankatu 12) 17. ja 18.8.2019

Tahtoisitko ohjata lapsille suunnattua kerhoa 4H:lla tai muualla? Tartu tilaisuuteen ja lähde rohkeasti mukaan rentoon koulutukseemme. Ilmoittautuminen alta löytyvällä lomakkeella. Lue alta kannattaako sinun osallistua molemmille vai ehkä vain toiselle päivälle. Koulutuksen hinta on 35e/osallistuja (1-2 päivää), 4H:n jäsenille koulutus on maksuton! Koulutuspäivinä tarjotaan välipala.

Lauantai 17.8.2019 klo 9-16
Ensimmäinen koulutuspäivä on suunnattu kelle tahansa minkä tahansa kerhon ohjaamisesta kiinnostuneelle. Sisällöt koostuvat aiheista, jotka ovat yhteisiä kaikille kerhotoimintaa järjestäville tahoille. Ota tiedot ja taidot talteen! Toimiakseen ohjaajana 4H:lla, täytyy käydä myös koulutuksen toinen osa. Osallistujat saavat Osaava kerhonohjaaja -oppaan ja opintopisteytetyn todistuksen (0,5op). Kouluttajana pitkän linjan 4H-aktiivi Susanna Leppähaara.

Koulutuspäivän jälkeen osallistuja:

 • Saa valmiudet toimia ohjaajana kerhossa
 • Osaa antaa esimerkkejä ryhmäytymisen vaiheista ja tunnistaa ongelmia ryhmässä
 • Osallistuja osaa listata kerhon turvallisuussuunnittelussa keskeisiä asioita
 • Osaa suunnitella kerhokerran ja kerhokauden
 • Osaa hyödyntää leikkejä ja erilaisia menetelmiä

Sunnuntaina 18.8.2019 klo 9-16
Toinen päivä on suunnattu 4H-kerhonohjaamisen aloittaville (valittu haastattelujen kautta) ja se perehdyttää yksinomaan 4H-kerhojen ohjaamiseen. Mukana voivat tosin halutessaan jatkaa myös muut 4H-kerhonohjaamisesta kiinnostuneet, sillä ohjausmahdollisuus/vapaa ohjaajapaikka voi ilmestyä myös kesken kerhokauden. Koulutuspäivä muodostuu kahdesta osiosta. Ensimmäinen osio Kerhonohjaajana 4H-yhdistyksessä koostuu 4H-järjestöön tutustumisesta ja siitä millaista ohjaus (Salon) 4H-yhdistyksessä tarkalleen ottaen on. Teemme myös suunnitelman tulevasta kerhokaudesta. Toinen osio TOP-tehtäväsivuston käyttö perehdyttää TOP-tehtävien hyödyntämiseen kerhotoiminnassa ja sähköisen ohjelmasuunnitelman tekoon. Osallistujat saavat opintopisteytetyn todistuksen (0,5op). Kouluttajana yhdistyksen kerhovastaava Anna Laakkonen.

Koulutuspäivän jälkeen osallistuja:

 • Osaa kertoa 4H-kerhotoiminnan tavoitteista ja arvoista kerholaisille ja heidän vanhemmilleen
 • Osaa hankkia tietoa 4H:n ajankohtaisista asioita ja kampanjoista verkkosivuilta ja sosiaalisesta mediasta
 • Tietää millaista kerhoa lähtee ohjaamaan ja kuinka omaa kerhoa mainostetaan
 • Osaa laatia 4H-kerhoonsa turvallisuussuunnitelman
 • Osaa käyttää TOP-tehtäväsivustoa ja hyödyntää sitä kerhotoiminnassa
 • Saa valmiuksia hakea 4 opintopistettä (mahd. aik.10 ohj.kerran jälkeen)

Kun olet suorittanut kokonaisuudessaan Osaava kerhonohjaaja -koulutuksen (molemmat päivät), saat valmiudet toimia 4H-yhdistyksessä kerhonohjaajana.

ILMOITTAUDU MUKAAN 15.8. MENNESSÄ!