Apua ja ohjeita työnhakuun ja työelämään

YLEISTIETOA JA OPPAITA

PDF-tiedostotyonhakuopas-teemu-malinen.pdf (623 kB)
Oletko kokenut kesätöiden hankkimisen vaikeaksi? Jaksoiko kukaan edes vastata työhakemukseesi? Tuntuuko, että unelmatyönantajaasi ei voisi vähempää kiinnostaa osaamisesi? Tuntuiko siltä, että koulussa annettu työnhakuvalmennus rajoittui lähinnä työhakemuksen ulkoiseen muotoiluun? Jos vastasit kyllä, yhteenkään kohtaan löydät varmasti apuja tutustumalla tähän oppaaseen!

HYÖDYLLISIÄ NETTISIVUJA

Lue hakemuksesi kunnolla ennen lähettämistä

``Kehuin työhakemuksessa vahvuuteni olevan laaja yöelämätieto. Nolotti, kun tajusin unohtaneeni melko oleellisen t-kirjaimen.´´

 

HYVÄ TIETÄÄ -TYÖNHAUN UUSIMMAT TUULET

Tiesitkö, että vain noin 3/4 avoimista työpaikoista ilmoitetaan julkisesti -loput paikat täytetään sisäisesti yrityksissä tai suhteiden avulla.

Tiesitkö, että yhä useampi työnantaja ilmoittaa avoimesta työpaikasta ilmaisessa sosiaalisen median kanavassa, kuten Facebook ja Twitter, sen sijaan, että ilmoittaisi paikasta maksullisessa palvelussa kuten Monster.fi.

Hakemuksesi erottuminen massasta on yhä tärkeämpää. Jos olet hyvä puhumaan ja esiintymään työnhakuvideo voi olla sinun juttusi. Muista kysyä VIERAAN mielipidettä videostasi ennen kuin julkaiset sen! Googlaa VIMEO tai You Tube?

Kokeilemisen arvoisia työnhakutapoja voisivat olla esim. seuraavat: Perusta työnhakuprofiili facebookiin tyyliin 'Villelle töitä'. Kerää sivuille CV-tietojasi. Kaveripiiristä voi tulla hyviä työpaikkalinkkejä suoraan sivullesi. Mieti voisiko sinun tarpeisiisi vastata työnhakublogin perustaminen tai mainosta graafista osaamistasi avaamalla Google + tili.

Hyödyllisiä sivustoja profiloitumiseen ja työnhakuun (kaksi jälkimmäistä pääasiassa ammattimaiseen työnhakuun): Työkkärin tytti Branch Out Paper.li LinkedIn

 

MOTIVAATIOVIDEO!

 

 

TYÖELÄMÄN PELISÄÄNNÖT