Kerhon ohjaaminen


HARRASTUS KOULUN OHELLE! HAUSSA OHJAAJAT SYKSYLLÄ 2019 ALKAVIIN KERHOIHIN!

Etsimme alakouluikäisille lapsille tarkoitettuihin 4H-kerhoihin ohjaajia mm. Halikkoon, Perniöön, Suomusjärvelle ja Kiskoon! Kerhonohjaajan työtehtäviin kuuluu kerhokertojen suunnittelu, kerhon vetäminen, mainostuksessa avustaminen ja kerhoraportointi Salon 4H-yhdistykselle sovitusti. Hae mukaan!


Kerhokertojen suunnittelu

Tulevan kauden kerhokerrat suunnitellaan TOP-tehtäväsivustolla kerhoryhmän kalenteriin. Ohjelman suunnitteleminen säästää viimehetken paniikeilta ohjelman mietinnässä ja kerhon toiminta on selkeää myös kerholaisille ja vanhemmille, jotka näkevät suunnitelman sivustolta. Käytä apuna TOP-tehtäviä?!

Varaa syyskauden suunnittelussa kerhokerta/kertoja vuoden 4H-kerhokilpailuun osallistumiselle! Millainen kilpailu tänä vuonna? Katso tästä! 4H-liitto tarjoaa kerhotoimintaan muutakin yhteistä ohjelmaa ja valmiita materiaaleja, joista saat tietoa omasta yhdistyksestäsi.

Topi on 4H-kerhojen maskotti!

Kerhonohjaajana olet oman kerhosi sydän ja toimit 6-12-vuotiaiden lasten kanssa ohjaten heitä arjen taitoihin kuten yhteistyöhön, toisten huomioimiseen ja tavoitteelliseen tekemiseen oman kerhosi teemaan liittyen. Mikä voisi olla vetävä ja itseäsi kiinnostava teema – metsä, ruoka, eläimet tai vaikka koodaus? Kerho voi olla myös ns. yleiskerho, jossa tehdään monenlaistakin erilaista hauskaa. 

Tarjoamme valituille ohjaajille Osaava kerhonohjaaja -koulutuksen ennen kerhojen alkamista sekä mahdollisuuden käydä Hei hulinaa -jatkokoulutus, kun ohjauskokemusta on jo jonkin verran kertynyt. Kerhon ohjaaminen on iltaisin 1krt/vk noin 2h kerrallaan tapahtuvaa harrastustoimintaa. Tahdomme kuitenkin innostaa ohjaajiamme maksamalla  tuntikorvauksen.

Kerhot alkavat syyskuussa viikolla 36 ja jatkuvat aina toukokuun viikolle 20 asti. Haastattelemme hakijoita kevään edetessä tai viimeistään elokuussa. Kaikille aloittaville yhteinen Osaava Kerhonohjaaja -koulutus järjestetään elokuun puolilla välin. Edellytämme ohjaajilta 15 vuoden ikää, 4H-yhdistyksen jäsenyyttä, intoa toimia pienten lasten kanssa, luotettavuutta sekä sitoutumista säännölliseen harrastukseen ja tietenkin positiivista asennetta! Sun ei tarvii olla valmiiksi pro - Tekemällä oppii parhaiten!

Hae mukaan tästä!

MIKSI OHJAAMINEN ON HYVÄ IDEA?
- pääset toteuttamaan ideoitasi
- ja luot oman näköisesi harrastuksen
- tutustut uusiin ihmisiin ja verkostoidut
- kehityt koulutusten ja kokemusten kautta
- voit hakea opintopisteitä
- tienaat taskurahaa

Ohjeita 4H-kerhonohjaajalle
 

1. Suunnittele kerhokerrat kerhokertapohjaan. TOP-tehtäväpankista löydät valmiita, pedagogisesti suunniteltuja tehtäviä, joista voit inspiroitua ja käyttää apuna.

2. Ole innostunut tekemästäsi asiasta ja perehdy kerhokerran aiheeseen huolella etukäteen.

3. Pidä lupauksesi ja ole kerholaisia kohtaan mahdollisimman tasapuolinen.

4. Muista kouluttaa itse itseäsi. Pidä yhteyttä muihin kerhonohjaajiin (ohjaajille on oma FB-ryhmänsä) ja osallistu yhteisiin tapaamisiin, saat arvokkaita vinkkejä!

5. Tutustu kerholaisiisi. Mitenkäs muuten saisit kerhosta kotoisan ja turvallisen kaikille? 4H-kerhossa kiusaaminen on ehdottomasti kiellettyä. Auttaisivatko yhteiset säännöt?

6. Älä unohda huumorintajua, sen avulla selviät monesta tilanteesta.

7. Ole rauhallinen äläkä menetä malttiasi. Mikään ei ole kamalampaa kuin kerhonohjaaja, joka on äkäisempi kuin seitsemän nälkäistä karhua. (Paitsi kaksi tällaista kerhonohjaajaa…)

Lue lisää 4H-liiton kerhonohjaajasivuilta

Salossa kerhonohjaajien kummeina ja tukihenkilöinä toimivat Susanna Leppähaara, Sanna korhonen ja Suvi Laaksonen. 
Tavoitat Suskin numerosta 044 3390 471 tai sähköpostitse susanna.leppahaara@hotmail.com
Sannan numerosta 045 111 2662
Suvin numerosta 040 586 3820.

KORVAUS KERHONOHJAAMISESTA
- 6e/h Osaava kerhonohjaaja -koulutuksen käyneille
- 7e/h Hei hulinaa -koulutuksen käyneille ja toiselle kaudelle jatkaville
- Yksin ohjaaville 0,50e/h lisä

TERKKUJA KERHONOHJAAJILTA

"Oli todella kiva olla mukana 4H-kerhonohjaajana. Työtoverit ja ilmapiiri ihan parasta mitä voi toivoa!" - Jasmin

"Kerhonohjaajana olo oli todella mukavaa ja koen oppineeni paljon asioita lasten kanssa olemisesta." - Laura