Ikäihmisten viriketoiminta

Työllistämme nuoria virikeohjaajiksi paikallisiin hoivakoteihin kesällä 2021. Lahjoittamalla annat nuorelle mahdollisuuden ensimmäiseen kesätyöhön ja ikäihmiselle enemmän mielekästä ajanvietettä, ulkoilumahdollisuuksia ja sosiaalisia kontakteja. Lisäksi saat näkyvyyttä 4H:n tiedotuksessa. 


Huom: Mikäli korona estää hoivakoteihin menemisen kesäkuussa, toteutuksen ajankohtaa siirretään tai tarvittaessa mietitään hoivakotien kanssa muita soveltavia ratkaisuja esim. ulkotoimintaan panostaen.

Virikeohjaajan työ voi sisältää esimerkiksi:

  • Juttutuokioita ja vanhojen aikojen muistelua
  • Korttipelejä
  • Lehtien lukemista
  • Ulkoilua tai muuta liikuntaa
  • Musiikkiesityksiä
  • Lemmikkivierailuja

Työn sisältö suunnitellaan yhdessä  nuorten ja hoivakotien kanssa hyödyntäen nuorten omia vahvuuksia ja osaamista. Nuoret 14-28-vuotiaat työntekijät on koulutettu yleisellä tasolla työelämän pelisääntöihin sekä ikäihmisten kanssa toimimiseen. Nuoret eivät tee hoivakodin perustyötä. 

Ikäihmisten viriketoiminta toteutetaan paikallisten yritysten ja yhteisöjen tuella. Kesän 2021 rahoitushaku on auki 30.4. saakka. 

4H:n ikäihmisten viriketoiminta tarjoaa positiivista näkyvyyttä ja konkreettisen keinon tehdä hyvää rahoittajille, tärkeää kokemusta ikäihmisten parissa työskentelystä nuorille sekä piristystä päivään senioreille.

Miten voin lahjoittaa nuorelle kesätyön?

Yritykset ja yhteisöt voivat mahdollistaa nuorten työllistämisen virikeohjaajiksi salolaisiin hoivakoteihin. Lahjoitetut varat käytetään työllistettävien nuorten työehtosopimuksen mukaisiin palkkoihin sivukuluineen sekä yhdistyksen työllistämis- ja kirjanpitokuluihin.

450 €       2 viikon kesätyö 1 nuorelle                                                                
900 €2 viikon kesätyö 2 nuorelle
1 800 €2 viikon kesätyö 4 nuorelle


Lahjoita näin:

1. Maksa haluamasi summa Salon 4H-yhdistyksen tilille.
FI80 5410 0240 0370 13 (Lounaismaan OP)

2. Kirjoita maksuun viestiksi Ikäihmisten viriketoiminta. Mikäli haluat, että lahjoituksesi käytetään nuorten työllistämiseen johonkin tiettyyn hoivakotiin, kirjoita viestikenttään myös ko. hoivakodin nimi (kts. lista alta).

3. Lahjoittajien nimet julkaistaan kotisivuillamme. Mikäli et halua nimeäsi esille, ole hyvä ja ilmoita siitä yhdistykselle (anna.laakkonen@4h.fi / 044 777 8535).


Mukana ovat kaikki Salon vanhuspalveluiden ympärivuorokautisen hoidon yksiköt:

Perniö
Alppilakoti
Perniön palvelukeskus
Alholan hoivakoti

Salon keskustan alue
Anninkartanon ryhmäkoti
Paukkulakoti
Vuorela
Kukonkallion hoivakoti

Halikko
Rauha- ja Toivokoti
Halikkokoti

Suomusjärvi
Hintan hoivakoti

Lähdethän sinäkin mukaan lahjoittamaan nuorille kesätöitä ja virkistämään ikäihmisten arkea!

Olga Yli-Hakula työskenteli ikäihmisten virikeohjaajana Halikkokodissa.