Ikäihmisten viriketoiminta toteutuu syyslomaviikolla koronan ehdoilla

12.10.2020

Virikeohjaajiksi työllistyneet Elina ja Svanni tekevät työtä ikäihmisten iloksi syyslomaviikolla. Nuoret vierailevat kaikissa Salon kaupungin ympärivuorokautisen hoidon hoivakodeissa paistamassa makkaraa ja vohveleita. Koska hoivakotien ovet eivät aukea vierailijoille tehdään työ turvallisemmin ulkona. Nuoret ovat suunnitelleet myös muuta virikeohjelmaa mahdollisuuksien mukaan toteutettavaksi. Tiistaina yhdistetyllä vierailulla Alppilakodilla ja Alholan hoivakodilla saatiin herkkujen valmistuksen ohessa vedettyä myös bingo sekä kevyt jumppa.

"Makkaran ym paisto Perniön Palvelukeskuksessa oli todella onnistunut. Toivottavasti tällainen toiminta jatkuisi. Suuri kiitos teille kaikille, että mahdollistitte meidän asukkaillemme tällaisen herkkuhetken arkea rikastuttamaan!" - Kirsi Järvinen, Perniön palvelukeskus

Nuorten työllistämiseen ikäihmisten viriketoimintaan saatiin tänä vuonna hienosti lahjoituksia Salolaisilta yhteisöiltä ja yrityksiltä. Lahjoitukset oli alun perin tarkoitus käyttää viriketoimintaan kesällä ja viriketyötä tehdä monipuolisesti hoivakodeissa sisällä ikäihmisiä ajan kanssa kohdaten. Vaikka syyslomaviikon olosuhteisiin mukautettu ulkototeutusmalli on toimiva kompromissi, se ei kuitenkaan mahdollista työtä niin monelle nuorelle, kuin lahjoitusrahaa riittäisi. 4H toivoo saavansa työllistettyä nuoria virikeohjaajiksi suuremmalla volyymillä ensi kesänä.

Toiminnan suunnittelua 4H:n toimistolla. Vas. Elina, Svanni
Vohvelien paistoa Perniössä.

Toimintaan lahjoittaneet:

Someron Säästöpankki

Margaretha Säätiö

Talousneuvos Elias

LC Salo-Uskela

LC Salo

LC Perniö