Lahjoita nuorelle kesätyö Ikäihmisten viriketoiminnassa!

11.10.2021

Kaikkia osapuolia ilahduttava ja hyödyttävä Ikäihmisten viriketoiminta on vakiintunut osaksi Salon 4H-yhdistyksen vuosittaista toimintaa. Toiminnassa nuoret saavat koulutuksen ja kesätyötä hoivakodissa virikeohjaajana, ikäihmiset enemmän mielekästä ajanvietettä ja hoivatoiminta lisää tunnettuutta ja mahdollisia tulevaisuuden tekijöitä. Toiminta rahoitetaan täysin lahjoitusvaroin. Nyt etsimme lahjoittajia kesän 2022 toimintaan. Lahjoittamalla annatte nuorelle mahdollisuuden ensimmäisiin työkokemuksiin.

Lahjoittajana voi toimia kuka tahansa paikallinen taho, joka kokee nuorten ja myös ikäihmisten asiat tärkeinä. Toimintaan ovat vuosien varrella lahjoittaneet monet paikalliset Lions Clubit, säätiöt ja mm. Someron Säästöpankki. Tänä vuonna (2021) lahjoitukset mahdollistivat kesätyön kahdelletoista nuorelle!

Tavoitteena on tarjota mahdollisimman monelle nuorelle tärkeitä ensimmäisiä kokemuksia työelämästä sekä tilaisuus tutustua työskentelyyn ikäihmisten parissa. Samalla vähennetään sukupolvien välistä kuilua yhdistämällä paikallisia nuoria ja ikäihmisiä. Työllistetyt nuoret tuovat virkistystä senioreiden päivään monessa muodossa. Nuorten työn sisältö suunnitellaan yhdessä hoivakotien kanssa huomioiden rekrytoitujen nuorten osaaminen ja omat toiveet. Nuoret voivat esimerkiksi pitää musiikkiesityksiä, käydä ulkoilemassa, jutustella ja lukea lehtiä tai pelata korttia ikäihmisten kanssa. Hoivakotien perustyötä nuoret eivät kuitenkaan tee.

Rahoitushaku on auki nyt ja 30.4.2019 saakka, jonka jälkeen aloitetaan nuorten rekrytointi sen mukaan, minkä verran rahoitusta on saatu kasaan.  Valitut yli 14-vuotiaat nuoret perehdytetään työelämän pelisääntöihin ja opastetaan ikäihmisten kanssa toimimiseen yhteistyössä Salon vanhuspalveluiden kanssa toukokuussa. Nuorten työt alkavat kesäkuussa. Mukana mahdollisina työkohteina ovat kaikki Salon vanhuspalveluiden ympärivuorokautisen hoivan yksiköt. Lahjoitetut varat käytetään työllistettävien nuorten työehtosopimuksen mukaisiin palkkoihin työnantajakuluineen sekä Salon 4H-yhdistyksen hallinnointikuluihin. Esimerkiksi 450 € lahjoitus mahdollistaa kahden viikon kesätyön yhdelle nuorelle, 900 € kahdelle nuorelle ja 2250 € viidelle nuorelle.

Nuoret toimintaa suunnittelemassa.