Yhdistyksen uusi projektityöntekijä vastaa Labin aukioloista ja 4H-yrityskesästä

4.5.2022

Heipsun hei kaikki! 

Maanantaina 2.5. Salon 4H-yhdistys sai jälleen kesän ajaksi toisen työntekijän, nimittäin mut! Olen pitkänlinjan 4H-nuori Suski, ja opiskelen tällä hetkellä luokanopettajaksi. Salon 4H-yhdistyksessä tulen syyskuun loppuun asti toimimaan 4H-yrityskoordinaattori, eli vastaan 4H-yrittäjyyteen liittyvistä asioista. Käytännössä toimin meidän yrittäjien tukihenkilönä sekä huolehdin yrittäjille tarkoitetun tilan 4H-Business Labin aukioloista. Labissa nuoret yrittäjät voivat hyödyntää ilmaiseksi tilan tekniikkaa, pitää palavereja yhteistyötahojen kanssa tai vaikkapa järjestää jonkun tapahtuman. 

Päävastuualueeni on kuitenkin vastata kesän aikana järjestettävästä Yrityskesä-projektista, jossa toimin nuorten 4H-yrittäjien ohjaajana. Projektin tavoitteena on tukea 4H-yrittäjien toimintaa sekä mahdollistaa kunnon startti omalle yritykselle. Kesän aikana järjestän yhteensä kolme teemailtaa, jotka käsittelevät esimerkiksi markkinointia ja hyvää asiakaspalvelua. Projektin kruunaa nuorten kanssa yhdessä suunniteltu päätöstapahtuma kesän loppupuolella.  

Vaikka en itse ole kokeillut 4H-yrittäjyyttä, olen päässyt seuraamaan hyvin läheltä nuorten yritystoimintaa. Toimin nimittäin viime talvella neljä kuukautta vastaavanlaisissa tehtävissä Pääkaupunkiseudun 4H-yhdistyksessä. Uskon, että siellö oppimistani jutuista on varmasti hyötyä myös töissäni täällä Salossa. 

Oma tieni 4H-järjestössä on kulkenut kerholaisesta kerhonohjaajaksi ja sitä kautta hallituksen jäseneksi. Pitkään olen jo haaveillut, että saisin mahdollisuuden luoda rakkaasta harrastuksestani itselleni myös työpaikan. Nyt se sitten toteutui! Innolla odotan, että pääset tapaamaan nuoria, ja näkemään, miten heidän yrityksensä lähtevät kukoistamaan!  

Seuraile meidän kesän kuulumisia Instagramissa @4hsalo ja Facebookissa @Salon 4H-yhdistys. 

Kuvassa Suski edustamassa Salon yhdistystä 4H-järjestön valtakunnallisessa edustajakokouksessa keväällä 2022.