Yrittäjänviikko: Salon 4H-yhdistys mukana tapahtumissa

19.9.2023

Syyskuussa Salon 4H-yhdistys juhli yrittäjänviikkoa ja yrittäjänpäivää (5.9.) osallistumalla kolmeen eri yrittäjä-teemaiseen tapahtumaan!

Yrittäjänpäivänä 5.9. Salon 4H-yhdistys järjesti oman 4H Yritystorin kauppakeskus Plazassa Salon keskustassa. Paikalla oli 7 eri yrittäjää myymässä tuotteitaan ja palvelujaan. Jokainen yrittäjä sai tapahtumasta asiakkaita ja osa sai ensimmäisen myyntikokemuksensa tapahtuman kautta. 

Keskiviikkona 6.9. Salon ja Someron 4H-yhdistykset olivat järjestämässä ja mukana Osaa, yritä ja onnistu -tapahtumassa, joka oli osa nuorille suunnattua Someron yritysviikon ohjelmaa. 4H-yrittäjä ja Salon 4H-yhdistyksessä yrityskoordinaattorina työskennellyt Anni Salomaa osallistui tapahtumassa paneelikeskusteluun yrittäjyydestä. Salomaa ja 4H-yrittäjä Janetta Mäki esittelivät 4H:n toimintaa nuorille Salon yhdistyksen toiminnanjohtaja Anna Laakkosen ja Someron 4H-yhdistyksen puheenjohtajan Sanna Rajalan kanssa.

Torstaina 7.9. Salon 4H-yhdistyksen 4H-yrityksistä Tipsutora (Kirsi Launiainen), Rihmasto (Teemu Özen, Onni Jännäri, Olavi Ajanki) ja Anniliina Beauty (Anni Salomaa) osallistuivat Helsingissä Suomen 4H-liiton ja Nordean järjestämään yritystoriin Nordean Vallila Campuksella. Siellä 4H-yrittäjät myivät ja markkinoivat palveluitaan Nordean työntekijöille, sekä verkostoituivat mm. keskenään. Tapahtumassa oli ihanan positiivinen pöhinä ja kannustavia ihmisiä, joiden mukaan tarttui paljon nuorten valmistamia ja myymiä tuotteita tai palvelutilauksia. Tapahtumassa kuultiin myös 4H-liiton toimitusjohtaja Tomi Alakosken puheenvuoro sekä 4H-yrittäjien musiikkiesityksiä.

Vuosi 2023 on ollut Salon 4H-yhdistykselle menestyksekäs: Salossa toimii tällä hetkellä (syyskuu 2023) yhteensä 92 aktiivista 4H-yrittäjää. Kuluneen vuoden aikana on ehditty perustamaan 21 uutta 4H-yritystä. Seuraava ryhmämuotoinen 4H-yrityskoulutus järjestetään lauantaina 30.9. Ilmoittautuminen on auki täällä.

Salon 4H-yhdistys edistää nuorten työelämätaitoja 4H-yrittäjyyden lisäksi 4H-kerhojen, 4H-akatemian ja 4H-työpaikkojen muodossa. Yrittäjyyskasvatuksesta voit lukea lisää Suomen 4H-liiton sivuilta.

Rihmaston 4H-yrittäjät Helsingin yritystorilla Kuva: Tiina Rinne (4H)
Kirsi Launiainen (Tipsutora) 4H-Liiton Yritystorilla. Kuva: Tiina Rinne (4H)
Anni Salomaa (Anniliina Beauty) 4H-Liiton Yritystorilla Kuva: Tiina Rinne (4H)