Tietoa meistä

Salon 4H-yhdistys toimii koko Salon alueella kohderyhmänään 13-28-vuotiaat nuoret. Yhdistys tunnetaan aktiivisena ja kehityshakuisena toimijana Salon seudulla ja omassa järjestössään. Olemme luotettava ja verkottunut yhteistyökumppani. Vanhinta ja tunnetuinta toimintaamme ovat 4H-kerhot ja Reilu Teko -säkkikeräys. Viime vuosien varrella huomion keskiöön on kohonnut 4H-yrittäjyys. Lähitulevaisuuden kehitysnäkymissä on sähköisen työpalvelun valmistuminen ja yrittäjyyskasvatuksen kasvu 4H Business Labin perustamisen myötä.

Toiminnan pääpaino nuorten työelämävalmiuksien edistämisessä.

Työvoimaa tarvitsevat tahot kotitalouksista yrityksiin voivat tilata meiltä koulutetun 4H-nuoren siivoustehtäviin tai avuksi juhliin - työ tulee tehtyä ja nuoret saavat arvokkaita ensimmäisiä työkokemuksia ja työehtosopimusten mukaista palkkaa. Paikalliset tahot voivat myös sponsoroida nuorelle (kesä)työn. Lahjoittamalla meille 450e saa yksi nuori koulutuksen ja kahden viikon kesätyön ikäihmisten virikeohjaajana paikallisessa hoivakodissa. Nuori voi 4H:n tuella myös työllistää itse itsensä 4H-yrittäjänä alalle, joka häntä eniten kiinnostaa. Salossa 4H-yritystoiminta on laadukasta, kasvusuhdanteista ja erittäin suosittua. Työelämätaitoja voi oppia myös kerhonohjaajana. Alakouluikäisille suunnatuissa 4H-teema- ja yleiskerhoissa ympäri Saloa lapset oppivat ja tekevät yhdessä nuoren ohjaajan suunnitteleman ohjelman puitteissa. Työelämätaidot kehittyvät harjoittelemalla ennen tositoimintaa mm. järjestämiemme erilaisten kurssien, tilaisuuksien, hankkeiden ja esimerkiksi sivujemme apujen ja ohjeiden avulla.

Toisinaan yhdistyksemme toiminta on avointa myös aikuisille mm. hygieniaosaamistesti ja Eksoottiset lemmikit esittelyssä -tapahtuma.