4H-maskotti Nile-kissa

ROTUINFOA:

Sfinxit herättävät toisiin kissarotuihin verrattuna enemmän huomiota erikoisen ulkonäkönsä vuoksi. Sfinxin iho näyttää karvattomalta, mutta sitä peittää ohut nukka. Päässä, hännässä ja jaloissa saattaa olla enemmän karvoja. Sfinx on keskikokoinen, lihaksikas kissa. Ensimmäiset sfinxit syntyivät 1970-luvulla Kanadassa ja Suomeen ensimmäinen sfinx tuotiin vuonna 2000.

Sfinxit tulevat yleensä hyvin toimeen koirien, toisten kissojen ja lasten kanssa. Sfinxit ovat ketteriä, nopeita, uteliaita, aktiivisia ja kaikkeen kodin tekemiseen osallistuvia kissoja. Sfinx on perusterve kissarotu, mutta rodulla tavataan perinnöllistä sydänsairautta. Sfinxit erittävät ihostaan rasvaa, jonka vuoksi niitä pitää pestä ja korvia sekä kynsien tyviä puhdistaa.

Sfinxit sopivat ihmisille, jotka haluavat uteliaan ja aktiivisen perheenjäsenen. Ne ovat seurallisia ja esimerkiksi tykkäävät nukkua sängyssä omistajan vieressä peiton alla. Sfinxit eivät ole ulkokissoja, joten mahdollinen ulkoilu tapahtuu ainoastaan valjaissa tai tarhassa. Sfinxit pärjäävät hyvin myös kokonaan sisäkissoina.

Lähde: Sfinxit ry:n jäsenlehti 1/2015