Kesäduunia! 2012-2014

Kesäduunia! -hanke on porkkana kesätöihin

Salossa toteutetun Kesäduunia! –hankkeen tavoitteena oli edistää nuorten kesätöiden saamista omalta asuinpaikkakunnaltaan. Toimenpiteinä olivat nuorten kouluttaminen työelämään ja yrittäjyyteen liittyvissä asioissa sekä yrittäjien ja yhteisöjen kannustaminen ja rohkaiseminen nuorten palkkaamiseen. Hanke edisti nuorten työelämävalmiuksia ja yritysten tietotasoa nuorten työllistämisen erityispiirteistä.

Hankkeen tavoitteena oli tavoittaa eri tavoin 700 nuorta ja 200 yritystä tai yhteisöä. Metodeina olivat infotilaisuudet, koulutukset, henkilökohtaiset kontaktit, kirjeet ja sosiaalinen media. Nuorille järjestettiin hankkeen aikana työelämän perusasioita ja yrittäjyyttä opettavat kurssit. Tavoitteena oli, että 40 nuorta saa hankkeen aikana kesätyöpaikan tai perustaa oman yrityksen.

Hankkeen toteutusaika oli 1.1.2012 -31.12.2014. Ensimmäisen hankevuoden aikana hankkeen toimenpiteet kohdistuivat Salon Perniön alueelle. Toisena hankevuonna toimenpiteitä laajennettiin myös muualle Salon alueelle.

Hankkeen toteuttaja oli Suomen 4H-liitto. Läheisenä yhteistyökumppanina toimi paikallinen Salon 4H-yhdistys. Hankkeelle myönnettiin Leader-rahoitus toimintaryhmä Ykkösakseli ry:n kautta.

Yhteyshenkilö: Hilkka Näse, Suomen 4H-liitto, 044 783 0300 / hilkka.nase(at)4h.fi

 4H on mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa, jonka tarkoituksena on haastaa työnantajat tarjoamaan nuorille enemmän ja parempia kesätöitä. Tempauksen toteuttaa Suomen lasten ja nuorten säätiö yhteistyökumppaneineen. Osallistu sinäkin ja lue lisää osoitteesta http://www.kesaduuni.org/!