Ympäristö ja kierrätys

4H-järjestö tukee lasten ja nuorten kasvua ympäristönäkökulmasta vastuullisesti toimiviksi kansalaisiksi. Järjestön ympäristökasvatus antaa lapsille ja nuorille monipuolisen luonto- ja ympäristökuvan, joka sisältää ekologisen, taloudellisen ja sosiaalisen näkökulman. 4H-järjestön ympäristökasvatuksessa keskeisiä ovat käytännön ympäristöteot, itse tekeminen ja kokeileminen. Tutustu Salon 4H-yhdistyksen Nuorten Luonto -hankkeeseen.

Ympäristöaiheet ovat tärkeä osa kerhojen toimintaa. TOP-tehtäväsivuilta löytyy kymmeniä ympäristöaiheisia tehtäviä mm. ympäristöviesti, jonka kautta syntyy 4H-kerhon oma ympäristöohjelma. Kerhoissa käytetään askartelussa paljon kierrätysmateriaaleja, joka sekin omalta osaltaan auttaa ympäristöä.

4H:n toimesta kerätään lannoite- ja siemensäkkejä uusiokäyttöön vuosittain noin 500 000 kiloa. Lisäksi moni 4H-yhdistys kerää metalliromua ja akkuja. Vuodesta 2016 alkaen 4H alkoi yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa huolehtimaan myös AIV-astioiden keräyksestä uusiokäyttöön.

4H-järjestöllä on oma ympäristöohjelma.

Reilu Teko -säkkikeräyksen satoa.
Salon 4H mukana Suomen luonnonsuojeluliiton Siisti Biitsi -kampanjassa!
AIV-astiakeräyksellä kanisterit kiertoon!