Leirijuttu

26.6.2018

Vas. Ella ja Linnea poseeraamassa juuri ennen ensimmäisen leiriryhmän saapumista.
Vas. Ella ja Linnea poseeraamassa juuri ennen ensimmäisen leiriryhmän saapumista.

OP:n piikkiin Salon 4H:lle palkatut nuoret Ella ja minä eli Linnea olemme päässeet pitämään Salon kaupungin leireillä 4H:n toimintaa yhdessä hallituksen Suskin kanssa. Ensimmäisellä leirillä mukanamme oli poikkeuksellisesti kuitenkin Anna Suskin tilalla. Leirisalossa pidettävät leirit kestävät neljä päivää, joista aina yhtenä päivänä 4H on mukana ohjelmassa.

4H:n periaatteiden mukaisesti olemme tehneet leireillä luonnonmateriaaleja hyödyntäen unisieppareita. Pohjois-Amerikan intiaaneilta lähtöisin tulevien unisieppareiden uskotaan karkoittavan pahat unet pois suodattamalla ne verkkonsa läpi lankoja pitkin maahan. Nuoret leirien osallistujat ovat päässeet tekemään mitä hienoimpia ja kekseliäimpiä unisieppareita käyttäen omaa luovuuttaan ja mielikuvitustaan. 

Osa leiriläisistä pääsi myös kokeilemaan japanilaista paperitaittelua eli origamien tekoa. Origameja ollaan taiteltu vanhoista sanomalehdistä ja lopputulokset ovat olleet aivan upeita!

Moni nuorista ei ollut koskaan aiemmin tehnyt unisieppareita taikka origameja, joten on ollut todella hienoa nähdä kuinka hyvin he ovat oppineet uusia taitoja! Meillä on vielä muutama leiri edessä, joten odotan jo innolla millaisia upeita unisieppareita ja origameja pääsemme vielä näkemään! :) 

- Linnea