Reilu Teko -avaustapahtuma

13.6.2018

Näyttävä kakku tilattiin 4H-yrittäjä Annika Vainiolta / The Avy Cake Design
Näyttävä kakku tilattiin 4H-yrittäjä Annika Vainiolta / The Avy Cake Design
Keräyksen suojelija Jaana Husu-Kallio ihasteli kakkua.
Keräyksen suojelija Jaana Husu-Kallio ihasteli kakkua.
Pilottikeräykseen työllistyneet Kari Laaksonen, Vilhelmiina Lammela ja Nana Salo poseeraavat Jaana Husu-Kallion ja Yaran kaupallisen johtajan Timo Räsäsen kanssa.
Pilottikeräykseen työllistyneet Kari Laaksonen, Vilhelmiina Lammela ja Nana Salo poseeraavat Jaana Husu-Kallion ja Yaran kaupallisen johtajan Timo Räsäsen kanssa.Valtakunnallisen Reilu Teko -säkkikeräyksen avaustapahtuma järjestettiin tänä vuonna Salossa Mika Äijälän tilalla. Mukana oli mm. yhteistyökumppaneita Yaralta ja Lassila-Tikanojalta, keräyksen suojelija Jaana Husu-Kallio ja 4H-järjestön toimitusjohtaja Tomi Alakoski. Keräystä on tehty vuodesta 1975 ja sen ansiosta jopa 70% valmistetuista säkeistä saadaan vuosittain uusiokäyttöön - kierrätetyt säkit saavat uuden elämän esimerkiksi kuormahihnoina tai erilaisten putkien osamateriaaleina.

Salo kuuluu Suomen suurimpiin viljelykuntiin. Aktiivisten viljelijöiden keräyspaikoille tuomia säkkejä on viimevuosina ollut arviolta yli 25 000 kappaletta. Salon kahdeksalle keräyspaikalle on voinut tuoda säkkejä 24.5. alkaen. Keräys jatkuu 24.6. asti. Katso keräyspaikat tästä.

Reilu Teko -keräystä kehitetään tänä vuonna pilotoimalla menetelmä, jossa 4H ja Yara työllistävät yhteistyössä nuoria pakkaamaan ja noutamaan säkit tiloilta keräyspaikoille viljelijöiden puolesta. Salo on mukana pilotissa ja tehtävään työllistetyt nuoret aloittavat kierrokset yhdeksällä kokonsa mukaan valitulla tilalla ensi viikolla. Salon kaupunki tarjoaa pilottiin säkkien koontipisteen.