Valtakunnallisen Vuoden 4H-kerho -kilpailun voittaja valittiin Salosta!

30.1.2024

Suomusjärven Safkasankarit on kokkaillut itsensä valtakunnallisen Vuoden 4H-kerho -kilpailun voittajaksi! Tänä vuonna kilpailussa nimettiin poikkeuksellisesti kaksi voittajaa ja Safkasankarit jakaa tittelin Akaalaisen 4H-Temppula -kerhon kanssa. Kisavoitto on Salossa ensimmäinen lajiaan.

Suomusjärven Safkasankarit -kerho keräsi tuomaristolta pisteitä paikkakunnan kokoon nähden runsaasta 25 lapsen osallistujamäärästä, monipuolisesta toiminnasta sekä pitkään jatkuneesta kerhoperinteestä. Suomusjärven koululla on kokoontunut 4H-kerho jo ainakin vuodesta 1998 alkaen. 

Suomusjärven Safkasankarit on leivontaan ja ruuanlaittoon erikoistunut sekakerho, jossa puuhaillaan paljon myös ruokateeman ulkopuolella. Kerhossa kiinnitetään paljon huomiota ryhmätyöskentely- ja sosiaalisten taitojen kehittämiseen. Kerhon ohjaajina ovat vuonna 2023 toimineet aktiiviset ohjaajat Susanna Leppähaara, Aleksia Laaksonen ja Emma Ylenius. Kerho jatkaa samalla teemalla vuoden 2024 toukokuulle asti, jonka jälkeen käynnistyy taas uusi kerhokausi.

”Mahtavaa! Tuntuu tosi hyvältä, että meidän kerhomme huomioidaan näin hienolla tavalla. Voisi jopa sanoa, että tässä kilpailussa ei voittanut ainoastaan 4H-kerho vaan kokonainen kyläyhteisö. Kerho yhdistää alueen asukkaita ja aktiivisten yhteistyökumppanuuksien myötä myös koko kylää,” iloitsee kerhonohjaaja Susanna Leppähaara.

”Tästä saa taas ihan uudenlaista intoa kehittää toimintaa meidän kerholaisten näköiseksi. Kerholaiset pääsevät myöhemmin osallistumaan ja vaikuttamaan siihen, mitä voittorahoilla tehdään. Mahdollisesti voisi keksiä jotain kivaa kesäistä tekemistä, kun muu kerhokausi on tauolla.”

Arvalla valittu kerholaisten edustus sekä ohjaaja Susanna lähtevät huhtikuussa Helsinkiin Valtioneuvoston johlatilaan juhlallisesti vastaanottamaan palkintonsa - 425 € toimintarahan.

Lue Suomen 4H-liiton juttu tästä.

4H palkitsi aktiivejaan ja luovutti Vuoden 4H-kerho- ja Vuoden 4H-yritys palkinnot 2.4. juhlavassa tilaisuudessa Valtioneuvoston juhlatilassa. Lue juttu palkitsemistilaisuudesta tästä.

Kerholaiset sekä kerhonohjaaja Susanna Leppähaara (äärioikealla) ja Salon 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Anna Laakkonen (äärivasemmalla) osallistuivat roskankeräyspäivään. Edustalla lähimaastosta kerätty roskasaalis.