Kerhovuosi paketissa

21.5.2024

Jo joutui armas aika... ja kerhokausikin saatiin jälleen pakettiin. Suomusjärven Safkasankareissa oli vauhdikas ja tapahtumien täyteinen vuosi, joka huipentui Vuoden 2023 4H-kerho-kilpailun voittoon ja unohtumattomaan palkintojenjakotilaisuuteen Helsinkiin Valtioneuvoston juhlasaliin.

Tällä kaudella kerhomme teemana toimi Safkasankarit kattaa maailman. Vuoden mittaan tutustuimme kokaten ja leipoen eri maiden ruokakulttuureihin Makumatka-kerhokerroilla. Pääsimme matkalle esimerkiksi Yhdysvaltoihin, Meksikoon, Myanmariin, Uzbekistaniin ja Iso-Britanniaan. 

Ahkerat roskakävelijät
Kerholaiset etsimässä Uzbekistania kartastoista Makumatka-kerhokerralla.

Jo perinteeksi muodostunut Roskakävely innosti lapsia siivoamaan ja keräämään roskia Suomusjärven koulun lähiseuduilta. Innokkaat kerholaiset keräsivät yhteensä 25 noin 30l-kokoista roskapussia. Kyllä jälleen heräsi ihmetystä, miksi niin paljon roskia oli päätynyt luontoon. 

Tällä kaudella meillä oli ennätysmäärä osallistujia; parhaimmillaan 26 kerholaista! Huisia, että meidän kerho tarjosi näin monelle lähiseudun lapselle viikoittaisen harrastuksen koulutettujen ohjaajien vetämänä. Minun lisäksi ohjaamisesta vastasivat ahkerat nuoret Aleksia ja Emma.

Kerhovuosi päättyi 13.5. kerhon ikiomaan kevätretkeen! Kerho lähti tutustumaan suomenruotsalaiseen kulttuuriin Raaseporin 4H-yhdistykseen. Yhteistyössä yhdistysten välillä toteutettiin megakerhokerta Backgrändin idyllisessä ja täysin ruotsinkielisessä pikkukylässä Raaseporissa. Kerhokerran aikana kerholaiset pääsivät kiertämään luontopolulle, jonka varrella oli suomenruotsalaisuuteen liittyviä kysymyksiä. Lisäksi pääsimme tutustumaan läheisen kotieläinpihan suloisiin eläimiin, ja lopuksi nauttimaan maukkaita lettuja ja grillimakkaraa.

Jatkamme jälleen syksyllä monipuolista kerhotoimintaamme. Tavoitteena on jatkojalostaa yhteistyötä paikallisten toimijoiden kanssa, ja tietenkin jatkaa kokkailua ja leivontaa siinä sivussa. Ilmoittautuminen aukeaa elokuussa, pysyhän kuulolla! ;)

terkuin Kerhonohjaaja Suski

Kevätretkellä pääsimme tutusmaan kanoihin, kaneihin, kissoihin ja ankkoihin.
Lettujono ehti kasvaa pitkäksi tuulen haitatessa paistamista, mutta maku oli silti kohdillaan!
Yksi parhaimmista jutuista retkellä oli superkiipeilyteline kahdella liukumäellä.