Yrityskesä starttaa kolmatta kertaa Salossa

5.6.2024

Yrityskesä-ohjelma järjestetään tänä kesänä kolmatta kertaa Salon 4H-yhdistyksen toimesta ja Tehtailija Juho Leinon rahoittamana. Yrityskesästä vastaa Salon 4H-yhdistyksen 4H-yrityskoordinaattori Anni Salomaa, joka veti ohjelmaa myös kesällä 2024. Yrityskesä pyörähti käyntiin aloitustapaamisella tiistaina 4.6. Aloitustapaamiseen osallistui kahdeksan nuorta.

Yrityskesän tarkoituksena on tarjota lisätukea ja näkyvyyttä aloittaville 4H-yrittäjille tai 4H-yrittäjille, jotka kaipaavat boostia yritystoimintaansa. Ohjelma koostuu kolmesta teemakoulutuksesta, kolmesta tapaamisesta sekä Yhdistysten Iltatorille osallistumisesta. Lisäksi osallistujat saavat suunnitella yhteisen päätöstapahtuman Yrityskesälle. Tänä kesänä koulutusten teemat ovat Hinnasto ja laskutus, Markkinointi ja some, sekä Asiakaspalvelu ja yrittäjän velvollisuudet. Tapaamisissa käydään yhdessä läpi yrittäjien tilannetta ja avuntarvetta, sekä mm. suunnitellaan yrittäjille käyntikortit ja otetaan yrittäjistä valokuvia markkinointitarkoitukseen.

Yrityskesä pyrkii tarjoamaan ympäristön, jossa nuori voi kehittää yritystoimintaansa ohjatusti. Ryhmätapaamiset kehittävät myös nuorten sosiaalisia taitoja ja he saavat vertaistukea 4H-yrittäjyyteen toisiltaan. Ohjelma tarjoaa nuorille myös lisänäkyvyyttä yhdistyksen somekanavilla ja tapahtumissa.