4H-yrittäminen lähtee 4H-yrityskoulutuksesta. Tule mukaan! Saat kokemusta ja rahaa alalla, joka eniten kiinnostaa!
Syksyn 2025 4H-yrityskoulutusten ajankohdat päivitetään tähän pian.
Koulutukset järjestetään 4H Business Lab:ssä 4H:n toimiston yhteydessä os. Turuntie 6 (jollei toisin mainita).
- Jos lähikoulutuksen ajankohdat eivät sovi sinulle, katso myös 4H-liiton valtakunnalliset etäyhteydellä toteutettavat koulutukset tästä
Lähikoulutusta ennen tehdään lyhyt ennakkotehtävä. Kouluttautumisen jälkeen (kouluttautumismuodosta riippumatta) 4H-yrityksen perustaminen tapahtuu aina yhteisessä tapaamisessa yhdistyksen työntekijän kanssa (vuosittain viim. 30.11.). Jos lähikoulutusten aika ei sovi kalenteriisi, voit käydä koulutuksen tarvittaessa itsenäisesti verkossa.
4H-yrityskoulutus tarjoaa kattavat tiedot 4H-yrityksen toimintaan liittyen. Koulutuksen jälkeen osallistujalla on valmiudet halutessaan perustaa oma 4H-yritys.
4H-yritys on loistava tapa hankkia itselleen esimerkiksi työpaikka juuri sillä alalla, joka eniten kiinnostaa! Koulutukseen lähtiessäsi sinulla ei välttämättä tarvitse olla vielä yritysideaa - voit inspiroitua koulutuksessa ja keksiä sen myöhemmin. Koulutuksesta saa 4H-yritys -työkirjan, pientä purtavaa ja todistuksen, josta voi olla hyötyä muussakin työnhaussa. Osallistuminen ei sido 4H-yrityksen perustamiseen.
Kustannukset: Osallistumismaksu ryhmämuotoiseen koulutukseen on 10 €/hlö (sis.tarjoilu, opetus, työkirja). Jos innostut koulutuksen jälkeen perustamaan 4H-yrityksen, huomioi, että kaikki 4H-yrittäjät liittyvät Salon 4H-yhdistyksen jäseniksi. Jäsenmaksu vuosittain 45 €.
Huom: Koulutus, muodossa tai toisessa, on pakollinen kaikille, jotka haluavat perustaa 4H-yrityksen. Ryhmämuotoiset koulutukset (ainakin 2 kpl/vuosi) järjestetään, kun vähintään 5 ilmoittautuu mukaan.
Koulutuksen esimerkkiohjelma ja aikataulu
Tarkka ohjelma ja aikataulu läheteään osallistujien s-postiin noin viikkoa ennen koulutuspäivää.
Etäopiskelua (ennakkotehtävä)
Lähiopetus kestää tavallisesti 7 tuntia
- Tutustuminen, oppimistavoitteet
- Mikä 4H-yritys (luento/keskustellen)
- Yritystarina (4H-yrittäjän esitys ja/tai paikallinen yrittäjä)
- 4H-yrittäjän paperityöt ja velvollisuudet
- Oman osaamisen ja kiinnostuksen kohteiden tunnistaminen
- Yritysidea ja liiketoimintasuunnitelma (4H-BMC eli Business Model Canvas), kannattavuus, kilpailijat, asiakkaat, markkinointi, yhteistyö...
- Mahdollisuutena toiminimen perustaminen (Yrityssalon esitys)
- Kertaus ja palaute
- Lopputesti
Lähiopetuspäivän jälkeen: Etäopiskelua (työkirjan lukemista ja tehtävien tekoa, liiketoimintasuunnitelman viimeistely)
Sovitusti tapaamisessa 4H:n toimistolla: 4H-yrityksen perustaminen ja etäopiskelutehtävien läpikäynti sekä kertaus.